Alaska 4 all
Vervoer + Autohuur
Alaska Wildlife
Alaska N.P.
Inside Passage/Ferry
Alaska Excursies
Alaska Slideshow
Veelgestelde vragen
Alaska Links
Meer Informatie

Alaska Excursies

In Alaska kun je talloze excursies maken. Soms wordt je daartoe gedwongen, simpelweg omdat het aantrekkelijkste wildlife of de mooiste plaatsen om te hiken of te kajakken, niet over de weg bereikbaar zijn. De meeste excursies zijn lang, vertrek is vaak ’s-morgens om 6.00 of 7.00 uur, terugkomst 17.00 uur of later. Dit heeft mede te maken met de grote afstanden die afgelegd moeten worden voor het doel bereikt is.

Voor excursies naar berengebied wordt meestal richting Katmai gevlogen met kleine (water)vliegtuigjes. Je landt dan op het strand of op het water (in een baai).

De meest gemaakte dagcruises naar grote gletsjers waarbij onderweg gezocht wordt naar walvissen en andere zeedieren, vertrekken vanuit Valdez, Seward of verschillende plaatsen in het zuidoosten. Hier is keuze tussen korte of langere tochten.

Wil je naar Denali NP, dan mag je met je eigen auto slechts rijden tot Mile 15, daar staat een controlepost en vanaf dat punt mogen alleen tourbussen met vergunning verder het park in.

Over het algemeen zijn excursies duur. Je krijgt echter wel waar voor je geld. Alles is tot in de puntjes verzorgd, gidsen zijn vaak biologen en heel goed ingevoerd in het gebied. Niets is ze teveel, ze doen hun uiterste best om het de klant naar de zin te maken. Een paar excursies maken is dus wel aan te raden, je krijgt dan de kans het echte ruige Alaska te zien. Als je daar bent, mag je dat niet missen.

Uitgebreide informatie over excursies in ons informatiepakket.

 

Sportief

Voor mensen die van een sportieve vakantie houden is Alaska uitermate geschikt. Anchorage is de stad met het grootste aantal kilometers fietspad in heel Noord Amerika! In de stad is een aantal parken waar fietsroutes zijn uitgezet. Ga je de stad uit, dan zijn er mogelijkheden te over om te fietsen, meestal op een mountainbike omdat deze trails vaak niet verhard zijn.

Hiken is heel populair in Alaska. Er zijn heel veel wandelroutes uitgezet, soms met de mogelijkheid om te overnachten in een cabin. Je kunt wekenlang zwerven door gebieden die totaal van de buitenwereld zijn afgesloten. Ook kortere hikes van een paar uur tot een hele dag zijn mogelijk.

Kajakken is een veel beoefende sport in Alaska. Omdat er zoveel waterwegen zijn, is het zelfs moeilijk een keuze te maken. In zuidoost Alaska wordt heel veel gekajakt in de rustige baaien van de Inside Passage, in Glacier Bay NP kun je naar de prachtige gletsjers peddelen en op de Kenai Peninsula is op de Swanson River een route uitgezet van een week.

Wildwatervaren kan op de diverse wild stromende rivieren. Bergbeklimmers komen naar Alaska om McKinley te bedwingen, maar je kunt er ook paardrijden, paragliden en zelfs golfen.

Vissers komen om de beroemde Alaska-zalm te vangen. Vissen kan op heel veel plaatsen, onder leiding van een gids of zelfstandig. Zalm is natuurlijk het bekendst, maar is ook seizoensgebonden. Er zijn verschillende soorten zalm en de periodes van de zalmtreks verschillen per rivier. 

Zeevissen is een andere mogelijkheid, heilbot-vistrips worden vooral georganiseerd vanuit Homer, de heilbot-hoofdstad van Alaska.

Steller Zeeleeuwen in Prince William Sound
Grizzly bij Brooks Falls - Katmai NP
info@alaska4all.nl