Alaska 4 all
Vervoer + Autohuur
Alaska Wildlife
Alaska N.P.
Inside Passage/Ferry
Alaska Excursies
Alaska Slideshow
Veelgestelde vragen
Alaska Links
Meer Informatie

Alaska Wildlife

Alaska is een paradijs voor wildlife en voor ons om ze daar te gaan bekijken. Zowel het land als de zee heeft veel te bieden: grizzlies, zwarte beren, moose (grootste eland), wolven, vossen, caribou’s, bergschapen, orka’s, bultrugwalvissen, zeeleeuwen, zeehonden, dolfijnen, zeeotters, arenden, honderden andere vogels en kleine dieren. Het aardige is dat je ze allemaal kunt zien als je er een beetje moeite voor wilt doen.

De landdieren kun je onderweg tegenkomen, soms is geluk een factor, maar je kunt je kansen vergroten als je weet waar en wanneer je de meeste kans hebt om wild te zien. In ons informatiepakket leggen we uit waar je op moet letten om te bepalen of er wild in de omgeving zit.

Wil je zeker weten dat je tijdens je reis beren zult zien, dan kun je een excursie boeken. Ze brengen je allemaal naar de ongerepte wildernis waar beren zich verzamelen tijdens de zalm-treks. Op deze plaatsen kan je met de auto niet komen. Vervoer is meestal per (klein) vliegtuig waarmee je op het strand landt, of een watervliegtuig. 

Veel walvissen komen in het zomerseizoen naar Alaska om zich te goed te doen aan de enorme scholen haring en zalm. Tegen de winter vertrekken ze weer naar een milder klimaat om hun jongen ter wereld te brengen. Om ze te zien zal je het water op moeten. Dat kan vanuit Valdez, Seward of verschillende plaatsen in het zuidoosten van Alaska.

Alaska kent heel veel beschermde natuurgebieden. Er zijn veel trekvogels die in het voorjaar naar Alaska komen om te broeden. Daar waar een broedgebied dichtbij een weg ligt, zijn observatieposten ingericht.

Kom je tijdens je reis door een beren-, moose- of vogelgebied, dan zal dat in onze reisbeschrijving worden opgenomen.

Brooks Falls - Katmai NP
Moose langs de Alaska Highway
info@alaska4all.nl