Alaska 4 all
Vervoer + Autohuur
Alaska Wildlife
Alaska N.P.
Inside Passage/Ferry
Alaska Excursies
Alaska Slideshow
Veelgestelde vragen
Alaska Links
Meer Informatie

Inside Passage 

Zuidoost Alaska ligt op dezelfde breedtegraad als Schotland en Denemarken en ligt slechts 900 km van Seattle. De land-oppervlakte is ongeveer gelijk aan de staat Maine en bestaat uit verschillende grote eilanden, duizenden kleine eilandjes en een smalle strook ondoordringbaar bosland dat aan Canada grenst. Het meeste Alaskaanse hout komt uit deze wouden en van de eilanden. Het grootste deel van de 60.000 inwoners van het zuidoosten (uitgezonderd die uit Juneau), werken in de visserij, de houthandel of het toerisme.

In dit gebied heerst een mild klimaat. Temperaturen dalen in de winter zelden onder de -10° C. In de zomer zijn temperaturen tussen de 16°C en 27°C normaal. In het zuidoosten valt wel meer regen dan de rest van de staat, soms wel 3500 mm per jaar.

De vorm van transport in de Inside Passage is de Alaska Marine Highway (Ferry).De AMH is eigendom van de staat met 8 traditionele schepen en 2 fast-ferries. Het is een uniek ferrysysteem dat passagiers en voertuigen vervoert over een afstand van 5300 km langs de kust. Dat alles in een omgeving van ongeëvenaarde  schoonheid.

 

Alaska Ferry

De Alaska Marine Highway is het uitgebreide ferry-systeem van Alaska. Bij gebrek aan wegen, met name in zuidoost Alaska, is dit voor de lokale bevolking zowel als voor toeristen vaak de enige manier om van A naar B te reizen.

Bovendien is het een klein feestje om met de ferry te varen. Op alle routes varen biologen mee die presentaties houden over alles wat de natuur te bieden heeft onderweg. Tegelijkertijd houdt de kapitein scherp in de gaten of er soms een orka of bultrug in zicht komt. Hij zal vaart minderen om iedereen de gelegenheid te geven foto’s te maken. In de Prince William Sound vaart hij langs de grootste gletsjer van Alaska: de Columbia Gletsjer. De auto of de camper kan mee op de ferry, wel op tijd boeken, de ruimte op het autodek is beperkt.

Je kunt een dure cruise boeken, dan vaar je dezelfde route, maar met minder stops. De ferry is niet zo luxe, maar je bent wel vrij van boord te gaan waar je wilt en daar een dag of langer te blijven. Je hebt tijd om de omgeving te verkennen, te kajakken in de prachtige fjorden, een dag te gaan vissen of een excursie te maken naar het Misty Fjords Monument of het Tongass National Forest. Je neemt dan een paar dagen later de volgende ferry. In de Inside Passage vaart hij dagelijks, je bepaalt zelf hoe lang je ergens blijft. Voor nachttrajecten kun je een hut bespreken, maar je mag ook je tent opzetten aan boord of slapen in een van de comfortabele, verstelbare stoelen in de lounge.

 

 

Cruiseschepen in de haven van Skagway
Skagway
info@alaska4all.nl